EC-Groep

Energieregelgeving
bouw

Energieregelgeving bouw.

Wij hebben een ruime ervaring met energie in de gebouwensector en stelden al voor honderden tevreden klanten een energiecertificaat en electrische keuring op. Door onze ervaring kunnen wij vlot en flexibel, maar grondig en professioneel, een correct energieprestatiecertificaat garanderen.  De aflevering van de attesten gebeurt zeer snel nadat het plaatsbezoek heeft plaats gevonden. Indien nodig de dag zelf!  Indien u, meerdere EPC's tegelijkertijd laat opmaken, of op regelmatige basis met ons wilt samenwerken, kunnen we een nog gunstigere prijs overeenkomen. Neem daarvoor vrijblijvend contact op met ons!

Energieprestatie Certificaat

EPC, Wat is dat ?

Het energieprestatiecertificaat, populair ook EPC genoemd is een manier om aan te geven hoe energiezuinig een woning is." Dit EPC certificaat geeft een overzicht van de zwakten en sterkten van een woonst op vlak van energieverbruik. Hiermee is het  energieprestatiecertificaat (EPC) niet enkel een wettelijke verplichting, maar is bijgevolg ook heel interessant voor personen die een huis willen huren of kopen, en is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Doel energieprestatie certificaat(EPC)

Sinds 1 januari 2009 moeten eigenaren van woningen in Vlaanderen bij verkoop of verhuur van hun huis een energiecertificaat(EPC) overhandigen aan de koper of huurder. Bouwconsult BK is onderdeel van de EC-Groep en is erkend als energiedeskundige bij het Vlaams Energie Agentschap met erkenningsnummer EP05397 en kan uw EPC op zeer korte termijn afleveren! 
Sinds 1 januari 2012 is het verplicht om het kengetal en het adres van de woning of de unieke code van het certificaat te vermelden in de advertenties waarin de woning te koop of te huur wordt aangeboden, zoals advertenties in folders, tijdschriften, kranten, websites, nieuwsbrieven, beurzen, TV of radio.

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een certificaat dat de energetische kwaliteit van een woning uitdrukt aan de hand van een kengetal. Een lager kengetal is energiezuiniger met lagere energiekosten en een hoog kengetal betekent hogere energiekosten. Aan de hand van het energieprestatiecertificaat (EPC) kan men het (berekend) energieverbruik van verschillende gebouwen met elkaar vergelijken. Zo zal een goed geïsoleerde woning zorgen voor een lager energieverbruik en dus een lagere energiefactuur. Een goede isolatie zal dus leiden tot een gunstiger energieprestatiecertificaat.

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is maximaal tien jaar geldig.

Het energieprestatiecertificaat (EPC) geeft ook informatie over de mogelijkheden om de woning energiezuiniger te maken. Alleen een gecertificeerd adviseur kan een energieprestatiecertificaat (EPC) opstellen.    
Een Energiedeskundige berekent deze energieprestatie op basis van de eigenschappen van het gebouw. Er wordt gekeken naar de gebruikte materialen en de isolatiewaarden van muren en dak, ramen en deuren, de installaties voor verwarming en warm water. 

Naast de zuinigheidsscore bevat het EPC ook energiebesparende aanbevelingen, specifiek voor u woning. Deze aanbevelingen zijn louter van informatieve aard, maar geven nuttige informatie omtrend mogelijke energiebesparingen in u woning.    

Om tot een betere score te komen is het aangewezen dat men zoveel mogelijk bewijsmiddelen ter beschikking heeft. Volgende bewijsmiddelen kunnen zorgen voor een betere EPC score:
Gedateerde uitvoeringsplannen of bouwaanvraagplannen Facturen van geregistreerde aannemers voor bijvoorbeeld uitvoeren van isolatiewerken, plaatsing nieuwe ramen, installeren nieuwe verwarmingsketel, …
Lastenboeken Chronologie van foto’s
...
  Meer info vindt U op www.energiesparen.be/epc.

Energieprestatiecertificaat nodig ?
Wij zijn hiervoor erkend.

Winterslagstraat 89/01, 3600 Genk

0477 39 14 14    Bart Knevels

iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bedankt! Je bericht is verstuurd.
Niet mogelijk om je bericht te sturen. Controleer de fouten en probeer opnieuw a.u.b. .